•  Over ons   •   Wijn links   •   Contact

Over ons

Wie zitten er achter wijnuithongarije.nl? Laat ik ons even voorstellen. Mijn naam is Elwin Arens en in 1998 werd ik verliefd op een prachtige Hongaarse meid: Emese. Niet veel later werd ik ook verliefd op het land Hongarije in het algemeen en met name de mensen, het heerlijke eten en de waanzinnige wijnen. We wonen in Nederland, maar gaan regelmatig terug naar de familie om te genieten van al het moois dat dit land te bieden heeft.

Emese en Elwin


Omdat we de Hongaarse wijn niet alleen voor onszelf willen houden, zijn we in 2007 gestart met de import van Hongaarse wijn. Hungaricum VOF was geboren. Naast de directe verkoop van de wijn, organiseren we ook regelmatig wijnproeverijen bij de mensen thuis of op locatie. Op de site wijnuithongarije.nl willen we alle achtergrondinformatie plaatsen over de Hongaarse wijnregio`s, de grote variateit aan druiven, de verhalen rondom de wijnhuizen en natuurlijk de wijnmakers.

Wat is Hungaricum?
Hungaricum is de term die wordt gebruikt voor alles dat typisch Hongaars is. Het woord is een combinatie van de naam van het land "Hungary" of "Hungaria" en het woord "unicum" dat "uniek" betekent in het Hongaars. Voorbeelden naast wijn zijn Pick salami, Mangalica ham en de nationale dranken Pálinka en Unicum.

Wilt u meer weten over Hongarije, de Hongaarse wijn of over ons? Stuur ons dan een mail: info@wijnuithongarije.nl. We horen graag van u!!!

Inschrijven voor nieuwsbrief!

Wijnhuis van de maand

Thummerer

De familie Thummerer produceert wijn sinds 1984 in het dorp Noszvaj, 10 kilometer ten oosten van Eger. De familie bezit in en rondom de wijnregio Eger ruim 80 hec...
Lees meer..

Druif van de maand

Furmint

De furmint druif is een echte hungaricum: een uniek, inheems Hongaarse druivenras. De druif maakt prachtige, droge witte wijnen en is de belangrijkste c...
Lees meer..