•  Over ons   •   Wijn links   •   Contact
Tell a friendPrint

Thummerer Egri Csillag

Dit is de witte tegenhanger van de zeer bekende rode Egri Bikavér. Dit nieuwe vlaggenschip van Eger bestaat uit diverse druivenrassen. Als eerste de twee rassen die typisch zijn voor de regio: királyleányka en leányka. Deze twee vormen 50% van de samenstelling van deze nieuwe wijn. De andere helft bestaat uit chardonnay, sauvignon blanc en tramini.

De wijn heeft een elegant groene en witte kleurschakering. Als eerste herkennen we de zo typische knisperende geur van de királyleányka, gevolgd door de herkenbare geuren van chardonnay en sauvignon Blanc. De chardonnay en traminer geven een heerlijk vol mondgevoel waarbij de frisse zuren van de királyleányka zorgen voor een mooie volle maar frissen wijn. De afdronk is lang en vol.

De verschillende druiven zijn op verschillende momenten geoogst en gefermenteerd. De királyleányka en sauvignon blanc werden gefermenteerd op lagere temperaturen om hun frisheid en geuren goed tot uitdrukking te laten komen.De tramini en chardonnay werden gefermenteerd op hogere temperaturen waardoor de volle smaken meer tot uiting kwam. Na deze zeer zorgvuldige voorbereiding is vervolgens na het mengen de nieuwe Ster van Eger geboren.

Medailles:
X. Landelijke Syngenta Wijncompetitie Zilver
2011 Decanter World Wine Awards (London) Commended
12e VinAgora International Winecompetition 2011 Zilver
2011 Eger Wine Competition Zilver
DruivensoortKirályleányka, Sauvignon Blanc, Tramini (Gewürztraminer)
Soort wijnWitte wijn
RegioEger
WijnhuisThummerer
Prijs€9.95