•  Over ons   •   Wijn links   •   Contact

Hongaars Wijnhuis Csány investeert fors (02-12-2016)


2015 was een prima jaar voor het Hongaarse wijnhuis Csány uit de wijnregio Villány. Men geeft aan dat de jaarlijkse omzet boven de 1 miljoen forint lag (zo’n 3,5mln euro) en de binnenlandse verkoop met ruim 15% was gestegen. Ook de buitenlandse markten worden steeds belangrijker voor het bedrijf. Het wijnhuis scoort internationaal goed. In 2015 werden er diverse prijzen gewonnen in internationale wijncompetities.

Om de groei te kunnen blijven faciliteren investeerde het bedrijf maar liefst 200 miljoen forint, oftewel zo’n 715.000 euro. Dit werd vooral gebruikt om de capaciteit van het Hongaarse wijnhuis te vergroten. In 2009 deed men reeds een enorme investering van 600 miljoen forint, oftewel zo’n 2,1 miljoen euro.

Geld lijkt bij dit bedrijf geen probleem te zijn. De eigenaar van het wijnhuis is de naamgever van het bedrijf: Sándor Csányi. Hij is de voorzitter en CEO van de Hongaarse OTP Bank, zit in de raad van bestuur van het enorme olie- en gasconcern MOL en is de president van de Hongaarse Voetbal Bond (MLSz). En oh ja, hij is ook al jarenlang de rijkste man van Hongarije.

Zelf de wijnen van Csányi proberen? Volg deze link naar het overzicht van alle beschikbare wijnen van wijnhuis Csányi.Terug naar de nieuws pagina..

Inschrijven voor nieuwsbrief!

Wijnhuis van de maand

Thummerer

De familie Thummerer produceert wijn sinds 1984 in het dorp Noszvaj, 10 kilometer ten oosten van Eger. De familie bezit in en rondom de wijnregio Eger ruim 80 hec...
Lees meer..

Druif van de maand

Furmint

De furmint druif is een echte hungaricum: een uniek, inheems Hongaarse druivenras. De druif maakt prachtige, droge witte wijnen en is de belangrijkste c...
Lees meer..