•  Over ons   •   Wijn links   •   Contact

Video: Hongaarse wijnveiling in Tokaj groot succes (07-05-2014)


De tweede editie van de Grote Wijnveiling in Tokaj wordt bestempeld als een groot succes. Het eindresultaat van EUR 90.433 is een verhoging van maar liefst 34% ten opzichte van de veiling in 2013. Dit jaar waren er 24 veilingstukken, die door 21 producenten uit Tokaj werden aangeboden. Er werden er uiteindelijk 18 verkocht.

Afgelopen zaterdag 26 april organiseerde het Confrérie de Tokaj haar exclusieve wijnveiling in het kasteel van Sárospatak in Tokaj, Hongarije. De deelnemden wijnhuizen waren Bardon, Barta, Béres, Budaházy, Demetervin, Dereszla, Disznókő, Füleky, Gizella, Gróf Degenfeld, Holdvölgy, Kubus, Orosz Gábor, Patricius, Samuel Tinon, Szent Benedek, Szent Tamás, Szepsy, Tokaj Kereskedőház, Tokaj-Hétszőlő.

Een van de meest gewilde items was een vat van 136 liter (182 flessen van 750ml) Furmint Nyúlaszó "58" 2013 van István Szepsy. Er werd door twee bieders om gevochten, waardoor het inzetbedrag van EUR 4.000 uiteindelijk eindigde op EUR 26.667, oftewel EUR 146 per fles. Een recordbedrag als je bedenkt dat de "standaard" Furmints van Szepsy tussen de EUR 24,95 en EUR 44,95 kosten. 

Wijnschrijver Wojciech Bonkowski maakte een prachtig videoverslag met interviews met Confrérie leden Samuel Tinon, Ronn Wiegang, István Szepsy en Anita Balogh over het succes van het wijnevenement.


 

Voor de liefhebbers van wijn uit het Hongaarse Tokaj, die niet aan de veiling konden deelnemen of misschien niet meteen groot willen inslaan, hierbij de link naar de wijnen uit Tokaj, die in de webshop beschikbaar zijn.
Terug naar de nieuws pagina..

Inschrijven voor nieuwsbrief!

Wijnhuis van de maand

Thummerer

De familie Thummerer produceert wijn sinds 1984 in het dorp Noszvaj, 10 kilometer ten oosten van Eger. De familie bezit in en rondom de wijnregio Eger ruim 80 hec...
Lees meer..

Druif van de maand

Furmint

De furmint druif is een echte hungaricum: een uniek, inheems Hongaarse druivenras. De druif maakt prachtige, droge witte wijnen en is de belangrijkste c...
Lees meer..