•  Over ons   •   Wijn links   •   Contact
Tell a friendPrint

Hongaars wijnhuis Bussay

Over Bussay

De wijnkelder van dr. László Bussay is gevestigd nabij het 3 landenpunt van Hongarije, Slovenië en Kroatië. Het kleine familiebedrijf is in 1999 opgericht en omvat 6 hectare wijngaard, die voornamelijk uit leem en bruine bosgrond bestaan.

Dr. Bussay bewijst al jaren dat met goed materiaal en zonder speciale technische ingrepen, geweldige wijn gemaakt kan worden. De Hongaarse wijnen zijn vol en geconcentreerd met prima zuren. Belangrijkste Hongaarse druivenrassen zijn rajnai rizling, olaszrizling, szürkebarát en tramini, waarmee hij elk jaar weer mooie resultaten weet te bereiken. Recent is Bussay ook begonnen met het inheemse druivenras kövérszóló. Hij laat zijn wijnen ongeveer 10 maanden rijpen en laat ze vaak nog even in de kelder liggen voor de verkoop plaatsvindt.

Hongaars wijnmaker dr. László Bussay

Gegevens over dit wijnhuis

Grootte6 hectare
RegioBalatonmelleke
Aantal wijnen3