•  Over ons   •   Wijn links   •   Contact
Tell a friendPrint

Pannonhalma

Toon alle wijnen uit deze regioToon alle wijnhuizen uit deze regio

Over de regio Pannonhalma

De wijnregio Pannonhalma ligt in het noordwesten van Hongarije tussen de wijnregio`s Sopron en Ászár-Nezsmély.  Pannonhalma is de naam van het dorp waar het schitterend klooster fier op de heuvel staat. Benedictijner monniken vestigden zich hier in 996 en in de oprichtingsakte van het klooster van Pannonhalma wordt al de lokale wijnproductie genoemd.

Het klimaat is koel, maar goed gebalanceerd met milde winters en gemiddeld warme zomers. Door de grote hoeveelheid zon en voldoende regen is deze Hongaarse wijnregio uitermate geschikt voor witte kwaliteitswijn. De grond bestaat uit loess en bruine bosgrond gemixt met zandbodem. Belangrijkste druivenrassen zijn de olaszrizling, rajnai rizling en recent ook de blauwe pinot noir.

De bekendste producent in deze regio is de Pannonhalmi Apátsági Pincészet. Schitterde wijnvoorbeelden van dit huis zijn de Tricollis en Infusio.

Gegevens over de regio

Grootte628 hectare
Wijnhuizen1   Toon alle wijnhuizen
Wijnen10   Toon alle wijnen

Tophuis uit de regio

Pannonhalmi Apá...

In 996 vestigden Benedictijnse monniken zich in de heuvels van Saint Martin in Pannonia. Ze bouwden daar een Abdij en begonnen met wijnproductie. Vandaag bezit de...
Lees meer..