•  Over ons   •   Wijn links   •   Contact

Wijnmaker Ottó Légli benoemt tot president Hongaarse NHT (07-01-2016)


De Hongaarse HNT, oftewel de Nationale Raad van Wijngemeenschappen, heeft op 8 december 2015 haar nieuwe president benoemd: Ottó Légli. Hij volgt Tamás Tornai op, die eerder dit jaar zijn functie neerlegde.

De nieuwe president is wijnmaker Ottó Légli, eigenaar van het gelijknamige Hongaarse wijnhuis Légli. Zijn voornaamste wijnen bestaan uit riesling en chardonnay, die hij er wijngaard selecteert en fermenteert.  In 2010 werd hij benoemd tot Wijnmaker van het Jaar. In de afgelopen jaren had hij ook een belangrijke rol in de professionalisering van de druivenproductie rondom het Balatonmeer.

Tamás Tornai heeft tijdens zijn periode als president onder andere gezorgd voor de invoering van diverse wijnwetten en maatregelen, waardoor de markt op een juiste manier functioneerde. Door de maatregelen is er een behoorlijke terugloop van import van wijndruiven geweest, alsmede een stijging van de export. Volgens ingewijden is de belangrijkste reden van het neerleggen van zijn functie een verschil van inzicht in de toekomst van de industrie.

Otto Legli Hongaars wijnmaker van het jaar 2010 Hongarije

Terug naar de nieuws pagina..

Inschrijven voor nieuwsbrief!

Wijnhuis van de maand

Thummerer

De familie Thummerer produceert wijn sinds 1984 in het dorp Noszvaj, 10 kilometer ten oosten van Eger. De familie bezit in en rondom de wijnregio Eger ruim 80 hec...
Lees meer..

Druif van de maand

Furmint

De furmint druif is een echte hungaricum: een uniek, inheems Hongaarse druivenras. De druif maakt prachtige, droge witte wijnen en is de belangrijkste c...
Lees meer..