•  Over ons   •   Wijn links   •   Contact
Tell a friendPrint

Hongaars wijnhuis Gróf Degenfeld

Over Gróf Degenfeld

Het wijnhuis van Gróf (Graaf) Degenfeld heeft een lange familiegeschiedenis, die terug te voeren is tot middeleeuws Zwitserland. De familie Degenfeld vestigde zich aan het begin van de 19e eeuw in Hongarije. Graaf Degenfeld is een van de grondleggers van de Tokaj-Hegyalja Wine Makers Society, die in 1857 werd opgericht. Na de oorlog werd de Hongaarse erfgenaam gestript van zijn bezittingen en vertrok de familie naar Roemenië. In 1994 besluiten de vrouwelijke erfgenaam Mária Degenfeld en haar man Thomas Lindner om naar Hongarije terug te keren. Ze kopen in en om het dorp Tarcal in de wijnregio Tokaj eerste klas wijngaarden en een oude kelder en zetten de familietraditie voort.

Het wijnhuis bezit 92 hectare grond, waaronder enkele van de meest waardevolle in de Tokaj regio, zoals Terézia in Tarcal, Mézesmál bij Mád en Galambos. Belangrijkste druivenrassen van dit huis zijn furmint, hárslevelű en muscat lunel, waar zij mooie witte wijnen en prachtige 5 en 6 puttonyos Aszú wijnen van maken.

Hongaarse wijnmakers Thomas Lindner en Mária Degenfeld

Gegevens over dit wijnhuis

Grootte92 hectare
RegioTokaj-Hegyalja
Aantal wijnen10

Topwijn van dit huis

Grof Degenfeld Tokaji ...

Deze prachtige Tokaji aszú heeft maar liefst 6 puttonyos. De wijn heeft een mooie, donkere goudgele kleur. De wijn heeft een fluweelzachte zoetheid met ver...
Lees meer..