•  Over ons   •   Wijn links   •   Contact
Tell a friendPrint

Hongaars wijnhuis Bock

Over Bock

József Bock is niet alleen het boegbeeld van dit bekende Hongaarse wijnhuis, dat hij in 1992 officieel startte, maar ook van de gehele Hongaarse wijnindustrie. Zijn liefde voor wijn is niet alleen terug te vinden in zijn wijnen, maar ook in zijn grote inzet bij proeverijen, in diverse wijngilden en als promotor van het wijntoerisme. De geschiedenis van de familie Bock begint reeds in de 18e eeuw, toen de familie vanuit het Duitse Schwaben in het Zuiden van Hongarije terechtkwam.

Bock en zijn vrouw Valéria bezitten ruim 50 hectare grond in de beste delen van Villány, zoals Jammertal, Csillagvölgy (Sterntal) en Kopár. Belangrijkste druivenrassen zijn de cabernet sauvignon, portugieser, cabernet franc, merlot, kékfrankos, pinot noir en syrah. Witte wijn wordt gemaakt van chardonnay, olaszrizling en hárslevelü. Inmiddels helpen ook zoon Valér, dochter Patricia en schoonzoon Gábor mee.

Mooie, volle wijnen van dit wijnhuis zijn de Bock Cuvée, de Ermitage en de Royal Cuvée. Bock werd reeds in 1997 werd zijn inzet en kennis beloond met de titel Hongaars Wijnmaker van het Jaar.

Hongaars wijnmaker József Bock

Gegevens over dit wijnhuis

Grootte50 hectare
RegioVillány-Siklós
Aantal wijnen4