•  Over ons   •   Wijn links   •   Contact
Tell a friendPrint

Hongaars wijnhuis Takler

Over Takler

Ferenc Takler en zijn zonen, András en Ferenc jr, zijn sinds 1987 eigenaar van één van de toonaangevende wijnhuizen uit de regio Szekszárd. Met rode wijnen van hoge kwaliteit hebben zij hun naam in de wijnwereld gevestigd. De familie heeft een Schwabische achtergrond (Zuid-Duitsland) en maakt al wijn sinds 1725. Ferenc jr. behoort daarmee tot de 9e generatie wijnmakers.

De wijngaard omvat zo`n 50 hectare grond, voornamelijk loess, in de beste delen van de wijnregio. Hiernaast koopt Takler ook nog druiven van zo`n 70 hectare. De belangrijkste druivenrassen zijn kékfrankos (11ha), merlot (10ha), cabernet franc (8ha) en zweigelt (12ha). Hiernaast vinden we ook kadarka, cabernet sauvignon, pinot noir en syrah. De familie Takler is vastberaden om de kékfrankos, kadarka en Bikavér weer groot te maken.

Ferenc Takler werd in 1997 verkozen tot Wijnmaker van het Jaar in Hongarije. De Bartina, de Regnum en de Primarius zijn de topwijnen van het huis.

Hongaarse wijnmakers Ferenc Takler en zijn zonen András (l) en n Ferenc jr

Gegevens over dit wijnhuis

Grootte62 hectare
RegioSzekszárd
Aantal wijnen8

Topwijn van dit huis

Takler Regnum Cuvée

De Takler Regnum is een cuvée van cabernet franc en merlot met een beetje kékfrankos en een echte vertegenwoordiger van de Hongaarse wijnregio Szeks...
Lees meer..