•  Over ons   •   Wijn links   •   Contact
Tell a friendPrint

Hongaars wijnhuis Demeter Zoltán

Over Demeter Zoltán

Zoltán Demeter heeft sinds 1997 zijn eigen wijnhuis, dat hij van zijn familie heeft geërfd. Daarmee is hij een van de weinige huizen in de wijnregio Tokaj, die nog geen buitenlandse investeerder heeft. Voor Demeter is dit belangrijk, zodat hij zijn onafhankelijk kan houden en zijn eigen ding kan doen.

Zijn vader was al wijnmaker in Tokaj en Zoltán leerde het vak dus al op jonge leeftijd. Na zijn wijnopleiding in Budapest, spendeerde hij tijd in de Verenigde Staten, Engeland en Frankrijk, waar hij zijn kennis verder uitbreidde. Hij was eerder wijnmaker bij Tokaj Hétszőlő (1993 -1996) en Gróf Degenfeld (1996-1999). Sinds 1999 is hij de hoofd wijnmaker bij Királyudvar, waar hij zijn samenwerking met István Szepsy startte.

Zoals vele wijnmakers werkt Demeter naast een vaste baan ook in zijn eigen wijngaard. Hij bezit ongeveer 4 hectare wijngaard in Mád (Veres), Tokaj (Szerelmi), alsmede in Bodrogkeresztúr (Kakas en Lapis). De voornaamste druivenrassen zijn furmint, hárslevelű, waar hij prachtige witte, stille wijnen van maakt en waanzinnig 6 puttonyos Aszú wijnen. Decanter heeft zijn wijnen al diverse malen met de maximale 5 sterren beoordeeld.

Hongaars wijnmaker Zoltán Demeter

Gegevens over dit wijnhuis

Grootte5 hectare
RegioTokaj-Hegyalja
Aantal wijnen0