•  Over ons   •   Wijn links   •   Contact
Tell a friendPrint

Hongaars wijnhuis Wunderlich

Over Wunderlich

Alajos Wunderlich, afgekort Lojzi, produceert al sinds 1992 topwijnen in de Hongaarse wijnregio Villány. Zijn eerste wijn was een kadarka rosé, die meteen goud won en een jaar later tot de beste kadarka van Hongarije werd uitgeroepen.

De wijnen van Wunderlich zijn al jaren van kwalitatief hoogstaand niveau en krijgen volop erkenning. In 2004 werd het wijnhuis volledig vernieuwd door de samenwerking met een nieuwe partner. Met een jaarlijkse capaciteit van 300.000 flessen en een kelder met 1200 nieuwe barrique vaten, is het wijnhuis volledig voorbereidt op een grote toekomst.

De wijngaarden liggen op de prachtige topheuvels van Remete, Jammertal en Agancsos. De laatste jaren zijn de belangrijkste druivenrassen cabernet sauvignon, cabernet franc, merlot en pinot noir. Ook inheemse rassen als zweigelt en kadarka zijn steeds beter vertegenwoordigd.

Hongaars wijnmaker Alajos Wunderlich

Gegevens over dit wijnhuis

Grootte70 hectare
RegioVillány-Siklós
Aantal wijnen13

Topwijn van dit huis

Wunderlich Viktória

Een klassieke cuvée van Cabernet Sauvignon (50%), Cabernet Franc (25%) en Merlot (25%), die vervolgens 26 maanden in nieuwe eiken vaten heeft gerijpt. De w...
Lees meer..