•  Over ons   •   Wijn links   •   Contact

Hongaars Wijnmaker van het Jaar 2009 bekend!! (05-12-2009)

Hongaars Wijnmaker van het Jaar Dr. György L?rinczGisteren is in Boedapest de nieuwe Hongaarse wijnmaker van het jaar 2009 bekend gemaakt. De winnaar is Dr. Lőrincz György  van wijnhuis St. Andrea.

Voor het eerst dit jaar was er een vrouw onder de genomineerden, Éva Dignisz Gálné uit Kunság. De andere genomineerden waren Ottó Légli uit Balatonboglár, Péter Vida uit Szekszárd en Mihály Szöllősi uit Ászár-Neszmély.

Ruim 130 leden van de Magyar Bor Akadémia (Hongaars Wijn Academie) kozen uit 5 kandidaten. Dr. Lőrincz György  van wijnhuis St. Andrea runt sinds 2002 het familiebedrijf St. Andrea in Egerszalok, niet ver van de stad Eger. Sinds begin jaren negentig werkt hij al in de wijnbouw.

Genomineerde Éva Dignisz Gálné
Genomineerde Ottó Légli
Genomineerde Péter Vida
Genomineerde Mihály Szöll?si

De wijnen worden in Nederland geďmporteerd door Miranda Beems.

Bron: Hongarije Vandaag


Terug naar de nieuws pagina..

Inschrijven voor nieuwsbrief!

Wijnhuis van de maand

Thummerer

De familie Thummerer produceert wijn sinds 1984 in het dorp Noszvaj, 10 kilometer ten oosten van Eger. De familie bezit in en rondom de wijnregio Eger ruim 80 hec...
Lees meer..

Druif van de maand

Furmint

De furmint druif is een echte hungaricum: een uniek, inheems Hongaarse druivenras. De druif maakt prachtige, droge witte wijnen en is de belangrijkste c...
Lees meer..