•  Over ons   •   Wijn links   •   Contact
Tell a friendPrint

Balatonboglár

Toon alle wijnen uit deze regioToon alle wijnhuizen uit deze regio

Over de regio Balatonboglár

De wijnregio Balatonboglár ligt aan de zuidzijde van het Balatonmeer, 45km west van Siófok. Net als de andere regio`s om het Balatonmeer heeft deze regio een uitgebalanceerd microklimaat met milde, sneeuwvolle winters en niet te warme zomers.

In de wijnregio Balatonboglár vinden we een grote variatie aan wijnen. De kwaliteit en het karakter hangen erg af van de producenten. Wijnen zijn vaak fris en licht met prima zuren en fruitige smaken. Tevens verwerken veel producenten hier druiven voor de Hongaarse mousserende wijnen, die in de heuvels van Budapest (zie wijnregio Etyek-Buda) worden verwerkt. De bodem bestaat uit loess en kalkhoudend zand en klei.

De meest voorkomende druivenrassen zijn olaszrizling, chardonnay, királyleányka en irsai oliver. Hoewel blauwe druivenrassen in de minderheid zijn, produceren ze mooie, fruitige wijnen van druiven als de kékfrankos, cabernet sauvignon en merlot.

Bekende wijnhuizen zijn Légli, Chapel Hill, Konyari, Ikon en Garamvári. Deze laatste produceert een prachtige Irsai Oliver en de recent tot Chardonnay du Monde verkozen Délidőlő. Echte aanraders !!

 

Gegevens over de regio

Grootte3058 hectare
Wijnhuizen5   Toon alle wijnhuizen
Wijnen29   Toon alle wijnen

Tophuis uit de regio

Garamvári

Het wijnhuis Garamvári is in 1990 opgericht door de heer Vencel Garamvári. In de plaats Balatonlelle, ten zuiden van het Balatonmeer,...
Lees meer..