•  Over ons   •   Wijn links   •   Contact

Hongaars wijn- & culinair festival in Amsterdam (30-04-2010)

Op zondag 9 en maandag 10 mei staat het onderwerp Hongaarse wijn en spijs centraal in Hotel Casa 400. Een evenement georganiseerd door de Furmint Foundation, een initiatief van wijnjournalisten, importeurs en liefhebbers van Hongarije.

Tijdens dit evenement kunt u onder andere genieten van een uitgebreide wijnproeverij van bijzondere Hongaarse wijnen, de enige echte Hongaarse salami, diverse soorten kolbász en unieke delicatessen van het Hongaarse Mangalica varken. Om kennis te maken met de Hongaarse keuken kunt u tijdens het evenement tevens genieten van typische Hongaarse hapjes. Uiteraard is ook de inmiddels bekende Bubbelbar met de onvergetelijke Bubbels van Budapest aanwezig en kunt u een spoedcursus volgen om te leren sabreren. Daarnaast kunt u informatie over het legendarische Sziget festival krijgen waar meer dan duizend bands vanuit de hele wereld acte de présence geven. En wist u dat tijdens de treinreis vanuit Nederland de Bubbels van Budapest worden geschonken?
 
Voor de toegangsprijs van €10,- ontvangt u bij binnenkomst een eigen glas en kunt U bij de Hongaarse importeurs de bijzondere Hongaarse wijnen proeven. Bij de Bubbelbar is een keur aan mousserende wijnen te proeven. Hier wordt ook de spoedcursus sabreren gegeven waarvoor u zich bij binnenkomst kunt aanmelden.
 
De zondag zal worden afgesloten met een fantastisch Hongaars viergangen diner met bijpassend wijnarrangement. Het diner zal worden samengesteld door een Hongaarse sterrenkok en zal uw smaakpapillen laten duizelen. Voor slechts €50 per persoon kunt u zich laten verrassen tijdens deze gastronomische afsluiting van een fantastisch evenement. Aangezien voor dit diner slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is, is vooraf reserveren noodzakelijk. Dit kunt u doen door een mail te sturen naar info@wijnuithongarije.nl en geeft u daarbij aub ook aan voor hoeveel personen u wilt reserveren. Na ontvangst van het verschuldigde bedrag ontvangt u van ons de betreffende vouchers.

Op maandag 10 mei is de proeverij gratis en uitsluitend toegankelijk voor vakhandel en Horeca. Wilt u hierbij aanwezig zijn? Laat het ons dan even weten (per mail of telefoon) en wij sturen u een uitnodiging.

De proeverij is op beide dagen toegankelijk van 12.00u tot 17.30u en het aansluitende diner op zondag is van 18.30u tot 20.30u (vooraf reserveren is noodzakelijk).

De locatie voor dit evenement is Hotel Casa400, 1e Ringdijkstraat 4, 1097BC, Amsterdam. Route informatie kunt u hier vinden
--------

De Furmint Foundation is een initiatief van wijnjournalisten, wijnimporteurs en liefhebbers van Hongarije. De Furmint Foundation is in het leven geroepen om Hongaarse producten in Nederland te promoten op het gebied van wijn & gastronomie. Wilt u meer weten over het prachtige Hongarije en haar heerlijke producten? Neem dan contact op met Elwin Arens via info@wijnuithongarije.nl of 06 22045859.

Tom de Smet - Journalist TableTom
T: 020 638 0194 / www.table-tom.com

Gerry Bezuijen - Importeur 4-Trading
T: 06 51119422 / www.4-trading.com

Paul Op ten Berg - Journalist Nederlands Gilde van Sommeliers
T: 06 23431214 / www.sommeliers.nl

Attila Szunomár - Importeur Lekkers uit Hongarije
T: 06 13935774 / www.lekkersuithongarije.nl

Miranda Beems - Importeur Miranda Beems Wine Import
T: 020 419 0779 / www.mirandabeems.com


Terug naar de nieuws pagina..

Inschrijven voor nieuwsbrief!

Wijnhuis van de maand

Thummerer

De familie Thummerer produceert wijn sinds 1984 in het dorp Noszvaj, 10 kilometer ten oosten van Eger. De familie bezit in en rondom de wijnregio Eger ruim 80 hec...
Lees meer..

Druif van de maand

Furmint

De furmint druif is een echte hungaricum: een uniek, inheems Hongaarse druivenras. De druif maakt prachtige, droge witte wijnen en is de belangrijkste c...
Lees meer..