•  Over ons   •   Wijn links   •   Contact
Tell a friendPrint

Hongaars wijnhuis Nimród Kovács

Over Nimród Kovács

Nimród Kovács is een Hongaarse expat, die meer dan 20 jaar in de Verenigde Staten woonde en werkte. In de jaren `90 van de vorige eeuw startte hij met de export van Hongaarse wijn naar de VS. Dit leidde in 2000 tot de overname van het wijnhuis Pók-Polónyi in de wijnregio Eger, dat werd omgedoopt in Monarchia. Naast export van exclusief voor Monarchia gebottelde wijnen van oa. Takler, Vylyan en Nyakas, werd er ook hard gewerkt aan de ontwikkeling van de eigen wijnen. In 2009 ontstond er een volwaardig wijnhuis, waar Kovács zijn eigen naam aan gaf.

Het wijnhuis bezit 30 hectare wijngaard in de wijnregio Eger. In Eger heeft Kovács 10 hectare op de "heilige" heuvel Nagy-Eged. In Noszvaj liggen 8 hectare op Nyilasmár en 12 hectare op Nagyfa. De belangrijkste druivenrassen zijn chardonnay, furmint, szürkebarát (pinot gris), pinot noir, syrah, kékfrankos, cabernet franc en merlot. De focus ligt op de productie van wijn, die het terroir van Eger goed vertegenwoordigd, alsmede wijn die internationale trends volgt.

Kovács produceert circa 80.000 flessen per jaar met als belangrijkste wijnen de Bazilika en Rhapsody en het vlaggenschip NJK.

Hongaars wijnmaker Nimród Kovács

Gegevens over dit wijnhuis

Grootte30 hectare
RegioEger
Aantal wijnen0