•  Over ons   •   Wijn links   •   Contact
Tell a friendPrint

Hongaars wijnhuis Heumann

Over Heumann

De Zwitserse Evelyne en haar Duitse man Erhard Heumann zijn een echtpaar met een enorme liefde voor wijn. Toen zij in 1995 de kans kregen om in de Hongaarse wijnregio Villány-Siklos een 40 jaar oude wijngaard te leasen, hoefden zij niet lang na te denken. Doordat het stel in Zwitserland woonde en werkte, konden zij slechts parttime tijd vrijmaken voor de wijngaard. Toen zij in 2001 een aanbod kregen om nog eens 2,5 hectare topwijngaard te leasen, werd het tijd om het roer om te gooien. Evelyne verhuisde naar Hongarije om te starten met professionele wijnbouw, terwijl haar man in Zwitserland bleef om de droom voorlopig te financieren.

De belangrijkste blauwe druivenrassen zijn de cabernet franc en cabernet sauvignon, merlot, syrah en kékfrankos. Witte druivenrassen zijn rajnaj rizling (rhein riesling), chardonnay, hárslevelű en gewürztraminer. Naast druiven uit de eigen wijngaard wordt er ook een aanzienlijk deel ingekocht.

In 2004 werd de nieuwe wijnkelder opgeleverd en kon het gehele proces gecontroleerd onder een dak plaatsvinden. De laatste jaren heeft het echtpaar regelmatig belangrijke wijnprijzen gekregen, hetgeen aangeeft dat het hobby tijdperk volledig is afgesloten.

Prachtige voorbeelden van dit huis zijn de waanzinnige Cabernet Franc, die door Jancis Robinson met 17 van de 20 punten werd beloond, de Bordeaux-blend Terra Tartaro en het samenwerkingsproject met collega Heimann: de U&I, gebaseerd op Kékfrankos.Wijnmaakster Evelyne Heumann


Gegevens over dit wijnhuis

Grootte7 hectare
RegioVillány-Siklós
Aantal wijnen8

Topwijn van dit huis

Heumann Cabernet Franc

Cabernet Franc lijkt in Hongarije zijn thuis gevonden te hebben. Wijnguru Jancis Robinson noemde het een "reden om naar Hongarije te gaan" en gaf de wijn 17 van d...
Lees meer..