•  Over ons   •   Wijn links   •   Contact
Tell a friendPrint

Hongaars wijnhuis Demeter Csaba

Over Demeter Csaba

De geschiedenis van het wijnhuis van Csaba Demeter begint in de 18e eeuw in de Hongaarse wijnregio Eger, toen de overgrootouders van Csaba begonnen met het maken van wijn. Net als bij zoveel collega``s werden de wijngaarden van de familie tijdens het communisme genationaliseerd.

Na zijn wijnopleiding reisde Csaba langs diverse wijngebieden in de wereld, waaronder Malta, Bordeaux en Bourgogne. Hier kwam hij er achter dat Hongarije niet het centrum van de wereld is en dit helaas ook zo was voor de Hongaarse wijn. Dit inspireerde hem om in 1999 de familietraditie voort te zetten. Zijn doel is om Hongaarse wijn weer op de internationale kaart te krijgen.

In 2003 werd zijn werk beloont: Op de Challenge du Vin won hij zijn eerste gouden medaille, als jongste Hongaarse wijnmaker ooit. Enkele jaren later deed hij het dunnetjes over: in 2009 won hij zilver met zijn XY 2003 en in 2010 goud met de IQ 2006. Naast zijn blends scoort ook het vlaggenschip van het huis, zijn Bikavér (Stierenbloed), hoge ogen.

Csaba Demeter werkt met een groot aantal druivenrassen waaronder cabernet sauvignon, cabernet franc, kékfrankos, merlot, menoir, pinot noir, turan, gamay, chardonnay, pinot gris en rajnai riesling.

In 2010 werd hij door Bor-Agora verkozen tot Jonge Hongaarse Wijnmaker van het Jaar.

Diverse wijnen van Csaba Demeter zijn te koop in de webshop.
Het wijnhuis bewerkt 20 hectare wijngaard met druivenstokken van 15 tot 30 jaar oud. Het wijnhuis is gevestigd in de wijnregio Eger en bezit een prachtige wijnkelder met meer dan 300 meter lang kelder systeem.

Gegevens over dit wijnhuis

Grootte20 hectare
RegioEger
Aantal wijnen0