•  Over ons   •   Wijn links   •   Contact
Tell a friendPrint

Hongaars wijnhuis Hilltop

Over Hilltop

Het wijnhuis Hilltop ligt in de Hongaarse wijnregio Ászár-Neszmély op 80 kilometer ten noordwesten van Budapest. Het werd in 1991 opgericht als wijnhandelsmaatschappij door Éva Keresztury, Imre Török, Judit Storcz és Ákos Kamocsay. Na enkele jaren succesvol wijn te hebben verkocht, werd in 1993 de beslissing genomen om ook zelf wijn te gaan produceren. Aangezien de frisse, fruitige wijnen het beste verkochten, koos men in de productie ook voor deze wijnstijl. Het wijnhuis heeft een adembenemend uitzicht op golvende heuvels met wijngaarden aan de oevers van de Donau rivier.

Hilltop produceert zuivere wijnen van internationale en inheemse druiven. Hilltop produceert wijn van wel 40 verschillende druivenrassen. Populaire witte druiven zijn cserszegi fűszeres, királyleányka, irsai olivér, olaszrizling, muscat ottonel, gewürztraminer en szürkebarát (pinot gris). Blauwe druivenrassen zijn kékfrankos, merlot en cabernet sauvignon.

De wijnmaker van Hilltop is Ákos Kamocsay, die in 1999 werd verkozen tot Wijnmaker van het Jaar in Hongarije. Na zijn studie werkte bij van 1970 tot 1993 bij de staatsboerderij van Mór, waarna hij bij Hilltop begon. Inmiddels is hij de Hoofd Wijnmaker, die leiding geeft aan meerdere wijnmakers, aangezien het bedrijf inmiddels is gegroeid naar een productie van 7 miljoen flessen. Hiervan gaan er jaarlijks 6 miljoen naar de Engelse markt.

Ákos Kamocsay van wijnhuis Hilltop
Gegevens over dit wijnhuis

Grootte560 hectare
RegioAszár-Neszmély
Aantal wijnen0