•  Over ons   •   Wijn links   •   Contact
Tell a friendPrint

Hongaars wijnhuis Bodri

Over Bodri


Het wijnhuis Bodri ligt in de Hongaarse wijnregio Szekszárd. Eigenaar is Dr. István Bodri, die als 5e generatie wijnmaker de familietraditie voortzet. Het wijnhuis beschikt over 40 hectare wijngaard, verdeeld over diverse prachtige heuvels en valleien: Faluhely, Iván-völgy, Gurovica, Gesztenyés en Csötöny-völgy.

De laatste jaren is er bijna 3 miljoen euro geïnvesteerd in het wijnhuis. Er is een enorm keldercomplex gebouwd van 1800m2 met 25 RVS tanks, 500 barrique 225liter vatten en 100 500liter vatten. Het wijnhuis heeft een eigen flessenafvulinstallatie en gekoelde opslag om de jaarlijkse productie van 150.000 flessen in eigen beheer te verwerken. Verder is er een prachtig wijnproeflokaal en gastenverblijf gebouwd.

István Bodri is zelf verantwoordelijk voor de gehele range. Inmiddels werkt dochter Orsi Bodri ook in het wijnhuis. De focus ligt op rode wijnen: kadarka, kékfrankos, cabernet sauvignon, cabernet franc, merlot, zweigelt en pinot noir. Wit neemt met olaszrizling en sauvignon blanc, alsmede rosé van kékfrankos, duidelijk een kleiner deel van de productie. het wijnhuis produceert twee lijnen met de Faluhely selectie als top en de Optimus QV als kroon.

                      István en Orsi Bodri Hongaarse wijnmakers Szekszard

Gegevens over dit wijnhuis

Grootte40 hectare
RegioSzekszárd
Aantal wijnen0