•  Over ons   •   Wijn links   •   Contact

Concours Mondial du Bruxelles 2011 (14-05-2011)

Concours Mondial du Bruxelles Hongarije wijnen
Ook dit jaar vond het Concours Mondial du Bruxelles plaats. Het Concours werd opgericht in 1994 en is in de loop der jaren tot één van de beste wedstrijden ter wereld uitgegroeid met meer dan 6900 wijnen uit de hele wereld in competitie. Alle wijnen samen vertegenwoordigen meer dan 500 miljoen verhandelde flessen.
 
Hongarije won dit jaar 2 zilveren medailles. Het betrof de licht mousserende Fortuna van het wijnhuis Törley en de Sauvignon Blanc 2010 van het wijnhuis György - Villa, dat ook tot het Törley concern behoort.

Wijnhuis Törley is de grootste producent van bubbels in Hongarije. Het verkoopt zijn wijnen onder de merknamen Törley, Chapel Hill en Hungaria. De Hungaria Extra Dry is al jaren de meest gedronken bubbelwijn in Hongarije.

De jury van het Concours Mondial wordt gevormd door de grootste internationale professionals van wijn en oenologie. Meer dan 40 nationaliteiten waren aanwezig, een ongekende diversiteit die duidelijk bijdraagt tot het unieke van het evenement. De Nederlandse juryleden waren Chris Alblas, de wijnschrijver John Bindels, Paul Robert Blom, Christian Callec, Paul op ten Berg, Janna Rijpma en Charlotte van Zummeren.

Meer internationale resultaten bekijken?
Bekijk hier de resultaten van de Decanter World Wines 2011
Bekijk hier de resultaten van de IWSC competitie
Bekijk hier de resultaten van de Chardonnay du Monde 2011
Bekijk hier de resultaten van de Challenge du Vin 2011
Terug naar de nieuws pagina..

Inschrijven voor nieuwsbrief!

Wijnhuis van de maand

Thummerer

De familie Thummerer produceert wijn sinds 1984 in het dorp Noszvaj, 10 kilometer ten oosten van Eger. De familie bezit in en rondom de wijnregio Eger ruim 80 hec...
Lees meer..

Druif van de maand

Furmint

De furmint druif is een echte hungaricum: een uniek, inheems Hongaarse druivenras. De druif maakt prachtige, droge witte wijnen en is de belangrijkste c...
Lees meer..