•  Over ons   •   Wijn links   •   Contact
Tell a friendPrint

Hongaars wijnhuis Vida Péter

Over Vida Péter

Péter Vida begon in 1995 zijn eigen kelder, nadat hij meer dan 20 jaar in de lokale coöperatie van Szekszárd had gewerkt. Vida is een traditioneel familiebedrijf dat zich kenmerkt door authenticiteit en respect voor de natuur.

De wijngaard omvat 10 hectare loess grond, waarvan 1 ha op de hoog aangeschreven Bakta heuvel. Er zijn voornamelijk blauwe druiven aangeplant, zoals cabernet franc, kékfrankos, merlot en de inheemse kadarka. Geweldig om te zien is de 80 jaar oude kadarka wijnstok, die prominent in de wijngaard aanwezig is.

In 2003 opende Vida zijn nieuwe, technisch hoogstaande kelder. Vida laat zijn topwijnen rusten op nieuwe eiken vaten, waarmee hij prachtige resultaten behaald. Zijn topwijn is La Vida, die qua complexiteit en concentratie geweldig zijn. La Vida kreeg zijn naam tijdens een bezoek aan een collega wijnmaker in Spanje. Bij de uitwisseling van enkele kado`s rees de vraag waarom Vida zijn wijn "Vida" oftewel "Leven" had genoemd. Péter antwoordde: "omdat ik zo heet". Zijn collega bedacht ter plekke de naam voor de topwijn van het huis: La Vida.

Hongaars wijnmaker Péter Vida

Gegevens over dit wijnhuis

Grootte10 hectare
RegioSzekszárd
Aantal wijnen5